Spletno mesto Nacionalna poklicna kvalifikacija, prilagojeno osebam z oviranostmi

Spletno mesto www.npk.si sledi smernicah Direktive Evropskega parlamenta in Sveta o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij organov javnega sektorja. Prizadevamo si, da bi bile informacije dostopne komur koli in kadar koli po načelih solidarnosti in univerzalne dostopnosti. Upoštevali smo potrebe starejših uporabnikov in uporabnikov z zdravstvenimi omejitvami (ki obsegajo motorične, kognitivne, vidne, slušne in jezikovne omejitve ipd.) ter prilagodili elemente spletne strani tako, da so vsebine razumljive in dostopne čim večjemu številu uporabnikov spletnga mesta.

Spletne podstrani so prilagojene glede na mednarodne smernice za dostopnost spletnih vsebin (standard WCAG 2.1), ki jih je v okviru pobude za spletno dostopnost pripravil Konzorcij za svetovni splet (World Wide Web Consortium oz. W3C). Skladnost ustreza ravni dostopnosti AA.

Uporabniki lahko do informacij dostopajo ne glede na vrsto uporabljenega brskalnega orodja (računalnika, tablice, mobilnega aparata ipd.), uporabo določenih tehničnih pripomočkov (bralnika zaslona, prilagojenih naprav za nadomeščanje tipkovnice ali miške ipd.), operacijskega sistema, nastavitev brskalnika ter ne glede na hitrost uporabljene spletne povezave.

Na spletnem mestu so uporabljene standardne spletne tehnologije. Dokumenti temeljijo na tehnologijah HTML4/5, CSS2/3, Java Script, PHP, slikovno gradivo pa je predstavljeno v formatih SVG, PNG, JPG in GIF.

Vseh elementov na spletni strani žal ni bilo mogoče optimizirati za popolno dostopnost. Na spletni strani se trenutno nahajajo naslednje izjeme, ki odstopajo od standarda dostopnosti WCAG 2.1 (nivo AA):

- primer zbirne mape (portfolijo),
- predstavitev katalogov strokovnih znanj in spretnosti,
- V+ vizualna shema postopka za pridobivanje NPK,
- kratki tekstovni povzetki izjave o pridobitvi NPK,
- spletni obrazec Vprašanja.

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam pošljite elektronsko sporočilo na naslov: npk@cpi.si.

Zadnja posodobitev: 23.09.2020.

Dostopnost spletišča