Politika zasebnosti

Center za poklicno izobraževanja
Kajuhova ulica 32U
1000 Ljubljana
Tel. 01/586 42 00
npk@cpi.si

Center RS za poklicno izobraževanje, kot odgovorna institucija za delovanje spletne strani www.npk.si, se zavezuje varovati podatke pravnih oseb in osebne podatke fizičnih oseb, ki nam jih posredujete. Da bi skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Pri zbiranju in prenosu osebnih podatkov, uporabljamo šifriranje SSL (Secure Sockets Layer) s 128 bitnim kodirnim ključem. Šifriranje SSL deluje tako, da so poslani podatki nečitljivi vsem, razen nam. Protokol SSL poleg tega zagotavlja tudi popolno avtentičnost NPK-ja.

Center RS za poklicno izobraževanje spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek spletne strani www.npk.si, skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene.

Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na Center RS za poklicno izobraževanje, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Center RS za poklicno izobraževanje se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varoval podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani.

Piškotki (angl. Cookies)

Piškotki so informacija o vašem obisku spletnih strani. Na vaš računalnik se ob obisku spletne strani namesti piškotek (datoteka z informacijami), ki na eni strani poskrbi za enostavnost in hitrost, vendar pa po drugi strani predstavljajo tudi vdiranje v zasebnost oziroma možnost kasnejšega usmerjenega oglaševanja.

Vsebina piškotka

V piškotku so osnovni podatki o vašem obisku določene spletne strani. Najprej je ime vašega računalnika oziroma vaše ime ter ime obiskane spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki ste jo obiskali. Na ta način se lahko izve marsikaj o strojni opremi vašega računalnika in uporabi interneta. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočili identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete samo, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja zapisanega v naslovni vrstici.

Lastni piškotki spletnega mesta

Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
PHPSESSID Osnovno delovanje spletnih strani na koncu seje npk.si
__utma Parameter za vodenje statistik ogleda strani 2 leti npk.si
__utmb Parameter za vodenje statistik ogleda strani 30 minut npk.si
__utmc Parameter za vodenje statistik ogleda strani na koncu seje npk.si
__utmz Parameter za vodenje statistik ogleda strani 6 mesecev npk.siDostopnost spletišča